Linux

Een Linux systeem beheren vereist veel ervaring. MKByte werkt al ruim 15 jaar met Linux. U kunt dus veilig het zakelijk werkplek beheer, onderhoud en de beveiliging aan ons uitbesteden. Op zoek naar zakelijke Linux oplossingen/software? Ook daarin helpen wij u graag verder. Linux werkt op heel veel verschillende systemen: hele oude, kleine pc’s (bv 16 MB 233 MHz), op servers zoals die van Google (vele miljarden opdrachten per dag) , op supercomputers zoals MareNostrum van IBM (40 teraflops, 40.000 miljard berekeningen per seconde) en de Space Exploration Simulator van de NASA. En mobiele telefoons en dergelijke moeten we vooral niet vergeten! Vanwege zijn betrouwbaarheid wordt Linux dan ook veel gebruikt in bedrijven op zogenaamde servers: grote systemen met gedeelde toepassingen die op de achtergrond draaien.

Ook op de desktop is Linux (net als de Mac) een goed alternatief, al draaien de meeste van de Nederlandse desktopcomputers het Windows besturingssysteem.

Enkele voordelen:

Linux kost weinig en is meestal gratis te downloaden.
Linux groeit snel doordat er vele programmeurs over de hele wereld aan werken.
Het is stabiel, veilig en betrouwbaar. En het is gebruiksvriendelijk bij installatie en gebruik. Installeren van een distributie, inclusief onmisbare toepassingen zoals tekstverwerkers is eenvoudiger dan Windows plus dezelfde toepassingen.
Beveiligingsproblemen worden snel ontdekt en snel opgelost. Vergelijkt u het met een auto. Als u bij de koop niet onder de motorkap mag kijken, komt u later voor verrassingen te staan. Op het moment dat u open software installeert, hebben al duizenden deskundigen voor u onder de “motorkap” gekeken en zo nodig kritiek geleverd.
De gebruikers zijn niet afhankelijk van een enkele softwarefabrikant. Niemand is eigenaar van Linux (wel van het merk). Iedereen mag het kopiëren, of – als hij meent dat het beter kan – er een heel andere kant mee op gaan en het onder een andere naam aan de man brengen. De licentie geeft de gebruiker zeer veel vrijheid.
Wie vrije software gebruikt is dus niet bezig met illegale software.
De gebruiksvriendelijkheid is ongeveer hetzelfde voor Windows, MacOS of Android en voor bekende Linux-distro’s. Maar smaken verschillen. Overstappen van de een naar de ander vraagt net zoveel als andersom. Aan een nieuwe versie wennen kost ook ongeveer even veel tijd.
Het argument dat bijvoorbeeld Microsoft Office niet draait op Linux is ook al enige jaren achterhaald.

App met ons
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?